Personvern og cookies


Personvern på Team Verksteds nettside

Personopplysninger er kort fortalt opplysninger som kan kobles til deg som person. En personopplysning kan være navn, telefonnummer, adresse, men det kan også være ting som IP-adresser, et atferdsmønster, eller en vurdering/profilering gjort ut ifra et datasett. Vi vil trenge noen av dine personopplysninger for å best mulig kunne svare på din henvendelse og gi deg den rette informasjonen.

All bruk av personopplysninger regnes som en behandling. Dette kan for eksempel være innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse. Team Verksted er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og i kundeforhold. At Team Verksted er behandlingsansvarlig innebærer primært at det er vi som har ansvar og plikter vi må følge etter personvernforordningen. Vi er opptatt av at du forstår hvordan vi håndterer data om deg, og i denne personvernerklæringen forklarer vi hvilken data vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker de til.

Henvendelser og kundeoppfølging

For at vi skal kunne følge opp deg som kunde må vi ha noen opplysninger for å kunne nå deg. Disse opplysningene er de du fyller inn i de ulike kontaktskjemaene på nettsiden vår. Du velger selv om du ønsker å bli kontaktet på e-post eller telefon, ved å fylle ut de respektive feltene. Dine personopplysninger vil ikke bli brukt til andre formål enn å besvare din henvendelse. Om henvendelsen din er besvart og det ikke fører til noe mer, vil vi slette din e-post innen 1 måned.

Om cookies (informasjonskapsler)

Når du besøker nettstedet vårt registrerer vi ulike typer anonymisert informasjon om deg som bruker i en «Cookie.» En cookie er kort fortalt en liten fil som lagres lokalt i din nettleser. En cookie kan ikke utføre handlinger, kontrollere ting eller være skadelig/inneholde virus.

Hvilken informasjon registreres om deg som bruker

Når du besøker Team Verksted på nett registrerer vi ulike typer informasjon om deg som bruker:

- Din posisjon, ved bruk av en del fra din IP-adresse, posisjonsdata eller lignende

- Din web-adferd, som hvilke sider du besøker på vært nettsted, hvor ofte og hva du gjør på de ulike sidene

- Teknisk informasjon om din nettleser og ditt operativsystem

All informasjon blir automatisk anonymisert, og vil ikke kunne brukes fra verken oss eller en tredjepart til å identifisere deg som person. Informasjonen vil heller ikke bli brukt til markedsføringsformål, kun for analytiske formål.

Hvordan vi samler opplysninger om deg

Informasjon om deg som bruker blir fanget opp og lagret ved hjelp av cookies/informasjonskapsler og i noen tilfeller en del av din IP-adresse, som blir anonymisert og utilgjengelig for oss og tredjeparten.
All datatrafikk mellom din nettleser og våre servere er kryptert, og blir lagret med våre strenge krav til datasikkerhet. Det samme gjelder all trafikk til tredjepartene, som vil være Google Analytics.

Hvordan vi benytter data som er samlet inn på nettstedet

Data om din web-adferd blir brukt til flere ulike formål:

Cookies for analytiske formål

__utma
- Eier: Google
- Utløper:  etter 2 år, eller til den er slettet
- Formål: dette er et av de fire hoved-cookiene som er satt av Google Analytics-tjenesten, som gjør det mulig for oss å spore besøkendes adferd og måle ytelsen på nettstedet. Denne informasjonskapselen varer i 2 år som standard og skiller mellom brukere og økter. Det pleide å beregne nye og tilbakevendende besøk. Cookien oppdateres hver gang data sendes til Google Analytics.

__utmb
- Eier: Google
- Utløper: etter 30 minutter, etter endt sesjon eller til den er slettet
- Formål: dette er et av de fire hoved-cookiene som er satt av Google Analytics-tjenesten, som gjør det mulig for oss å spore besøkendes adferd og måle ytelsen på nettstedet. Denne informasjonskapselen definerer nye økter og besøk og utløper etter 30 minutter. Cookien oppdateres hver gang data sendes til Google Analytics. Eventuell aktivitet av en bruker innen 30 minutters levetid regnes som et enkelt besøk, selv om brukeren forlater og deretter vender tilbake til nettstedet. En retur etter 30 minutter regnes som et nytt besøk

__utmc
- Eier: Google
- Utløper: etter avsluttet session (lukke nettsiden eller nettleseren)
- Formål: dette er et av de fire hoved-cookiene som er satt av Google Analytics-tjenesten, som gjør det mulig for oss å spore besøkendes adferd og måle ytelsen på nettstedet. Den brukes til å aktivere interoperabilitet med den eldre versjonen av Google Analytics-koden kjent som Urchin. I denne eldre versjonen ble dette brukt i kombinasjon med __utmb-cookien for å identifisere nye økter / besøk for å returnere besøkende. Når det brukes av Google Analytics, er dette alltid en Session-cookie som blir ødelagt når brukeren lukker nettleseren sin. Der det derfor er sannsynlig at det er en annen teknologi som angir informasjonskapselen, hvor den ses som en vedvarende informasjonskapsel.

__utmt
- Eier: Google
- Utløper: etter 10 minutter
- Formål: denne cookien er angitt av Google Analytics. Ifølge dokumentasjonen brukes den til å kontrollere forespørselsraten for tjenesten - begrenser innsamlingen av data på høytrafikksteder. Den utløper etter 10 minutter

__utmz
- Eier: Google
- Utløper: etter 6 måneder, men blir fornyet hver gang data blir sendt til Google Analytics
- Formål: dette er et av de fire hoved-cookiene som er angitt av Google Analytics-tjenesten, som gjør det mulig for webområdeeiere å spore oppføringsmål for nettstedets ytelse. Denne informasjonskapselen identifiserer trafikkilden til nettstedet - slik at Google Analytics kan fortelle oss der besøkende kom fra når de ankom på nettstedet. Cookien har en levetid på 6 måneder, og oppdateres hver gang data sendes til Google Analytics

Cookies for funksjonelle formål

sid
- Eier: Team Verksted
- Utløper: etter avsluttet sesjon (når du går til en annen side, eller lukker nettleseren)
- Formål: denne cookien er hovedsaklig brukt til å lagre dine instillinger på nettsiden

Sperre for eller slette cookies

Du kan sperre for cookies og slette registrerte cookies i nettleseren din, hvis du ønsker det. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan hindre noe av funksjonaliteten på nettstedet, spesielt cookien «sid» .  Nettvett.no har en fin og enkel guide for hvordan man administrerer cookies i forskjellige nettlesere: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Sletting av personopplysninger fra kundeforhold

Når du ikke lenger har avtaler eller forespørsler med oss vil vi fortsatt ta vare på dine personopplysninger og relevant informasjon fra kundeforholdet. Denne informasjonen slettes fra systemene våre når andre lovverk som stiller krav om lagring og/eller arkivering opphører etter 10 år. Informasjon fra kundeforhold slettes ikke dersom avdekking av straffbar handling eller rettstvist pågår.
Det norske Datatilsynet opplyser om at: «Maksimumsfrist for sletting for alle opplysninger er 10 år etter registrering. Datatilsynet kan ikke se at det foreligger hjemmelsgrunnlag for oppbevaring utover dette.»

Rett til innsyn i opplysninger

Dersom du er kunde av oss, eller har vært i kontakt med oss har du rett til innsyn i vår behandling av dine opplysninger. Det første du må gjøre er å kontakte oss, så vi kan vi hjelpe deg videre.

Innsyn i vår lagring av kundeopplysninger

Du kan sende en forespørsel om innsyn i hvilke opplysninger vi har og behandler fra deg, og hvilke sikkerhetstiltak vi har rundt bruken av opplysningene dine.

Mistanke om uatorisert innsyn

Du må konferere med en av våre kontaktpersoner dersom du har mistanke om at det har skjedd uautorisert innsyn fra en av våre ansatte. Kundekontakt vil bistå deg ved bestilling av en utredning. Dersom det avdekkes at din mistanke er berettiget, vil du bli underrettet om det. Du vil få informasjon om at saken blir håndtert av Team Verksted, samt at den rapporteres til Datatilsynet.
Vi gir svar på alle bestillinger om innsyn så raskt som mulig og senest innen 30 dager. Noen tilfeller kan ta lang tid, hvis det skjer gir vi deg beskjed og holder deg oppdatert underveis.